HANGOUT

Theater Utrecht en DOX organiseren elk seizoen een aantal culturele hangouts in De Paardenkathedraal. Een hangout is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jongeren uit de stad met een afwisselend programma van performances, gesprekken en werksessies, steeds met andere theatermakers. Met een mix aan genres; theater, dans, performance, rap/spoken word.

Het programma wordt wisselend samengesteld door makers van DOX en Theater Utrecht, waarbij ze materiaal tonen uit de voorstelling waar ze op dat moment mee bezig zijn en in gesprek gaan met de jongeren over hun werk. Deze maker is de host tijdens de hangout. Daarnaast gaan docenten, makers en performers van DOX en Theater Utrecht in korte werksessies met de jongeren de vloer op om te dansen, spelen, performen. Er is een bar, muziek en stof tot praten. Kortom: de hangout is een laagdrempelige manier om met jongeren te zoeken naar hoe cultuur ons met elkaar kan verbinden.

De Paardenkathedraal is de thuisbasis van Theater Utrecht. We maken en repeteren hier onze eigen voorstellingen, organiseren activiteiten, en bieden ruimte aan Utrechtse collega’s om hier werk te tonen. De ticketverkoop van De Paardenkathedraal verloopt via de organisator van de voorstelling of activiteit. Naar die website word je met onderstaande buttons dus ook doorgestuurd!

"Zie hier een quote van Dorothy of een maker voor je, die jongeren inspireert om zich spontaan aan te melden voor een Hangout!"
Dorothy Blokland
educatiemedewerker